Folytatódik a slam poetry tábor, az utóbbi évek egyik legjobb kezdeményezése – contextus.hu

A 2017-es fesztivál után idén ismét Slam poetry tábort hirdetnek a szervezők: Simon Márton, Hetesi Júlia és Kövér András.

fesztiválon már biztosan fellép a Csaknekedkislány, a Pion & the Unicorns, a Slow Village és Lil Frakk. Sőt, Simon Márton és Boros Levente tart albumbemutatót. Stand-up műsorral érkezik Tóth Edu és Ceglédi Zoltán, valamint az idei ROAST díszvendége lesz: Kemény Zsófi.

Egy év megszakítással folytatódik a slam poetry tábor 2019-ben, július 24-27-e között. Az orfűi Panoráma Campingben ismét lehetősége lesz a Z és Y generációnak, hogy feloldják a szorongásaikat és megvalósítsák önmagukat: verseljenek, slammeljenek, versenyezzenek, irodalmi műhelyeken vegyenek részt, tanuljanak magukról és egymásról, nem csak a szövegeiken keresztül.

A slamműhely vezetői idén Mészáros Péter és Bárány Bence lesznek. Izsó Zita és Babiczky Tibor versműhellyel készül, míg Kemény Gabriella pedig önmenedzsment-workshopot tart majd. Ezeken felül pedig éjféli open micre és instaköltészetről szóló kerekasztal-beszélgetésre is lehet számítani.

A második Slam tábor versenyeire már elindult a nevezés, idén a következő kategóriákban várjuk a jelentkezőket:

1. Grand Slam (Nem tematikus verseny, három fordulóval, a közönség szavazatai alapján egyenes kieséses alapon.) 8 hely
2. AEGON Shortlist (3 db előre megadott idézet alapján a 2019-es AEGON Művészeti Díj shortlistes könyveiből) 12 hely
3. ADY100 (A téma lehet az Ady-centerárium, Ady-átírás, levél, élménybeszámoló, stb. Ebben a versenyben a szöveg csak fejből mondható.) 12 hely
4. Dolgok, amikről nem beszélünk (viszont ideje lenne beszélni róluk – kezdd te!)
5. Zero Waste (Fenntarthatóság, környezettudatosság, veganizmus, vagy sem. Csinálni kellene valamit, nem?) 9 hely
6. Hiszi a píszi (A politikai korrektség démona elleni árnyékboksz közkedvelt téma napjainkban. Nézzük meg közelebbről. Te? Píszi-e vagy?) 9 hely
7. 10 years challenge (Ami 10 éve még hülyeség lett volna, ma pedig valóság – és fordítva, avagy az elszúrt idő nyomában…) 9 hely
8. Nyelvújítás (Szükség lenne már egy új nyelvújításra. / mert eddig nem ment, csak az elcsúfítása.) 9 hely
9. Team Slam (Párosan szép. Mondjátok el nagyon!) 9 csapat

További infókat találtok a jegyvásárlásról és a versenyekre való jelentkezésről a Slam tábor Facebook-oldalán. A regisztrációs lapot pedig ide kattintva érhetitek el.

Köszönjük a híradást, contextus.hu!