Bemutatkoznak az egyéni országos bajnokság döntősei!

Nemsokára, október 23-án újra összegyűlnek a műfaj legjobbjai a Trafóban, hogy eldöntsék ki 2019 slam poetry bajnoka. A 27 döntős közül ebben a cikkben tizenhárman mutatkoznak be nektek.  Jegyed már megvan?

Mészáros Péter 

Mészáros Peti a 2. Országos Bajnokság alkalmával jutott először döntőbe, akkor azonban a nagy nap előtt kórházba került, így csak a következő éven tudta megmérettetni magát. Ambíciói és személyes fejlődése oda juttatta, hogy 2017-ben megnyerte a 6. SPOB-t. Emellett a Slam Poetry Szeged alapítója és a Slam Poetry Budapest hostja. Mészáros Péter. MC Mészi, a Kegyetlen. A döntőben. 🌪🌪🌪

Előválogatós videó: https://www.youtube.com/watch?v=nrlHq_5SkVQ&t=138s

 

Udvari Csenge     

Udvari Csenge talán a legfiatalabb, aki valaha országos döntőbe jutott (de lehet, hogy nem, igazából nincs kedvem utánanézni – a szerk.). Egyike azoknak, az fix. Meg az is fix, hogy nagyon ügyesen tudja bevibe-olni a közönséget és a zsűrit is, vajon marad energiája, hogy ezt a hatást újra elérje?🧐🧐

Nézd meg, hogy csinálta legutóbb: https://youtu.be/fwoTNTCI8GU

 

 

Baranyai Barna 

Baranyai Barnára csak azért nem hivatkozunk a nagy esélyesek egyikeként, mert nincsenek nagy esélyesek. Vagyis na. Értitek. De Barna idén már hozott egy Team OB első helyet, nem beszélve az előválogatóról, ahol szintén olyasmit tolt, amit nehéz elfelejteni.

Nézd meg a standup szamuráj legutóbbi performanszát: https://youtu.be/L1gos8AMCSo

 

 

 

Hegyi B. Anna 

Hegyi B. Anna is azok közé tartozik, akik az első döntőjükre készülnek. Többeket meglepett és szórakoztatott, hogy az előválogatón milyen szellemességgel beszélt az aktuális náthájáról, ugyanakkor az efféle betegségek hamar gyógyulnak, szóval a döntőre már csak háziorvosi igazolással hozhat hasonló témát. (Na jó nem, igazából no pressure Anna, arról írsz amiről akarsz)🤒🤒

Nézd meg, hogyan betegeskedik: https://youtu.be/2rF1zP3XqPo

 

Németh Ádám Bambusz

Bambusz 2011 óta ismeri a slam poetryt, de egészen 2014-ig várt a színpadra lépéssel. Állítása szerint akkor kudarcba fulladt az előadása, de ez nem tántorította el – idénre be is érett a kitartása.
Rengeteg helyen slamelt már, megjárta Vajdaságot, rengeteg vidéki eseményt, hogy aztán 5 év után megérkezzen az Országos Bajnokság Döntőjébe.

Azt mondta, sosem gondolta volna, hogy valaha olyan szöveget ír, ami másokat is szórakoztat.

Tévedtél Bambi.

Bambusz előválogatós szövegét itt tudjátok megnézni felvételről: https://youtu.be/96YRrEGz0HU

 

Fehér Johanna 

Fejér Johannanak ez lesz az 5. döntője. Zsinórban.

Még hogy nem értékelik a lírai slamet. Értékelik azt, csak ENNYIRE jól kell csinálni.

Itt tudod megnézni mennyire: https://youtu.be/4bpdWuwBbzs

 

 

 

Galló Bence 

Galló Bence a győri slam poetry álommenetelésének egyik zászlóvivője. Különösen azért szeretjük, mert igyekszik újabb és újabb témákat találni, amelyekről őszintén, finoman és keserű humorral beszél, általában elég faszán.
Vajon hatásos tud lenni a döntőben is? 🧐🧐

Így ment az előválogatón:
https://youtu.be/hbmjpPq_3Ew

 

 

Sárközi Richárd

Sárközi Ricsi produkciói esetében jó kísérlet, ha megpróbál az ember úgy neki állni hogy “na már pedig most ezen nem fogok jól szórakozni”. Megsúgom a kísérlet

végét, általában ez a hozzáállás megbukik.😞

Na mondjuk ez legyen a legnagyobb bajunk akkor is, amikor a döntőn színpadra áll. 😁

Nézd meg, hogyan vitatkozik tinédzser kori önmagával: https://youtu.be/PAd0y77nQOo

 

 

Fazekas Viktor 

Viktor Fazekas bár már többször is járt a döntőben, mégis új élménnyel gazdagodott az előválogatón: először fordult elő, hogy nem a közönség szavazatai repítették tovább a csoportjából.

Viktor elhivatottságáról sokat elárul, hogy a tavalyi döntős szövegéhez megtanult bizonyos jelnyelvi kifejez

éseket, illetve az is, hogy amikor egy slam-afteren megkérdezték tőle, mit csinál akkor, amikor minden más slammer bulizik, azt mondta: “Hát..írok.”

Például ilyen szövegeket: https://youtu.be/luoi2mmEwlo

 

Wawra Máté

Máté Wawra 2018 decemberében kezdett slamelni.
2004-ben meg élni.
Most meg a döntőben van.
Para.
A fiúnak annyira fontos volt a döntőbe jutás, hogy bár ÖT napja el volt törve a kézfeje, de félt, hogy meg kell műteni, ezért csak az előválogató után ment el vele orvoshoz.

Hülyeség? Elhivatottság? Hívd, ahogy akarod. Máténak bejött.

A még gipszmentes kézzel előadott szövegét itt tudod megnézni: https://youtu.be/F-IeMmW-EP8

 

Bájer Máté 

Bájer Máté a miskolci slam poetry indulása, 2013 óta konstans fellelhető az acélváros klubjain, meg máshol is. Megszámlálhatatlan mennyiségű győzelemmel. OB döntőben is volt már, többször.
Ha stílusát akarjuk leírni, inkább a weird Elvis lábmozgások lenne a kulcsfogalom, nem pedig az öncenzúra. Előbbi csak van, utóbbi hiánya miatt viszont az egyik legemlékezetesebb figurává vált a slamben. Meglátjuk, most mit tol majd a fináléban.

Előválogatós videó: https://youtu.be/OWemwevfV4c

 

 

Borsos Bence  

Bence Borsos tavaly jutott először döntőbe, a “Babiczky Tibor díj” (azaz a zsűri elnöke által kiosztott plusz egy döntős hely) által.
Akkor Tibor azt mondta, azért, mert Bence szörnyű slammerből lett egy nagyon is reményteli előadó.
Ez idénre csont nélküli továbbjutássá nőtt, hála a meztelen (🙃) őszinteségnek.

Ha nem érted, miért a 🙃, azt javaslom nézd meg ezt: https://youtu.be/q8OCKErly1E

 

 

Bánóczi Bea

Bánóczi Bea a korábban említett “Babiczky Tibor díj” idei nyertese, azaz ezéven ő jutott tovább a három nap folyamán kiemeltek közül. Fura is lett volna nélküle egy döntő, hiszen az utóbbi időben elég ritkán hiányzott onnan.
Bea általában elég egyedien tud fájdalmat és humort szerkeszteni a szövegeibe váltakozva, vajon tűpontos lesz a fináléban is?

Így nyomta az előválogatón: https://youtu.be/oM21sDtzVNo