Tolnai Eszti

Eszti

Név: TOLNAI ESZTER

1987 – Szigetszentmiklós/Budapest

Slammernév: Tolnai Eszti

A Dreamtime! Slam csapat tagja

(Tolnai Eszti, Gábor Tamás Indiana, Bencsik Ádám Ponza)

Eredmények:

Summer Slam Days Nemzetközi Slam előadás tagja

I. Országos Team Slam Bajnokság – Dreamtime! – (I. helyezett)

II. Egyéni Országos Bajnokság résztvevő


 

602039_300380223424539_69250942_n

 

Mikor hallottál először a slamről?

2012 Március Pilvaker

 

Mikor slammeltél először?

2012 Június Mika

 

Mit jelent neked a slam?

Adrenalin, izgalom, öröm, csalódás, lámpaláz, hányinger, 3 perc, mámor, – ez akár egy első randi is lehet, de számomra ez a slam poetry. Imádok készülni egy slamre, persze amikor van ihlet, mert olyankor csak azon kapom magam, hogy elszaladnak felettem az órák, én pedig belecsúszok egy flow élménybe, amikor csak a szövegre összpontosítok és megszűnik számomra a külvilág.

 

Hogyan született a kedvenc (saját) szöveged és melyik az?

A kedvenc szövegem a mostani selejtezőre készült, amikor egy fóbiás kényszeres lányt alakítok. A mindennapjaimban is szeretek hülyéskedni így nem állt távol tőlem, hogy bekattanjak az előadásra. Úgy gondoltam, hogy mindenkiben van egy kis kényszeresség amivel közelebb kerülhetek a közönséghez. Ilyenkor mindig kicsit magára ismer az ember és az már fél siker. Hirtelen jött az ötlet, úgyhogy gyorsan meg is ragadtam.

 

Ki a kedvenc slammered és miért?

Indi a kedvencem, mert mindig laza, velős szövegeket ír. Könnyed és megnevettet az írásaival, vág az esze mint a borotva. Ezen kívül az önirónia nagyon közel áll hozzám és Indi elég sűrűn alkalmazza írásainál. Nagyon jó volt együtt dolgozni a Team Slam Bajnokság kapcsán, igazi csapatjátékos és nem engedi, hogy az ember feladja vagy elhagyja magát. Mindig képes erőt és lelket önteni a barátaiba. És persze mindig kapható egy whiskyre! 😉

 

 

 

Kit tartasz a legnagyobb vetélytársadnak a döntőben?

Én már annak nagyon örülök és nagyon meglepődtem, hogy bekerültem a döntőbe, úgyhogy azzal foglalkozom, hogy egy öröm slamet nyomjak a színpadon. Nem tudok kiragadni egy slammert sem, mert egyszerűen mindenki írásában van olyan rész ami teljesen magával ragad és elgondolkodtat. Ezért megtisztelő ebben a csapatban versenyezni, mert mindig van hova fejlődni.

 

Szerinted kik a legesélyesebbek a dobogóra?

Saiid, Indi  és a Mondday csapat