Julius Meinl Slam Poetry Bajnokság

Time
2019.06.06.
00:00 - 21:30

Venue
EFOTT
2481 Velence, Evezős út 1.

Price

Map Unavailable


2019. június 6. -2019. július 12.
DÖNTŐ: 2019. július 12. péntek 21.30 az EFOTT nagyszínpad

Éld át a pillanatot és fedezd fel a benned rejlő költőt a Julius Meinl Slam Poetry Bajnokságán! A tét nem kevesebb, minthogy bemutatkozhatsz a hazai közönségnek az EFOTT nagyszínpadán 2019. július 12-én pénteken este 21.00-22.00 óra között a Wellhello és Rita ORA produkciója között, a verseny döntőjén!

Évről évre egyre többen vesznek részt slam poetry versenyeken, hiszen több mint 15, havi rendszerességgel működő slam klubban valamint évente száznál is több rendezvényen edződnek a performance költészet képviselői. Mára már a slam több, mint műfaj: megkerülhetetlen mozgalommá nőtte ki magát.

A Julius Meinl évek óta népszerűsíti „Fizess Verssel” valamint „Meet with a Poem” kampányával a hazai és nemzetközi költészetet. Szlogenük: „Ébreszd fel a benned rejlő költőt” évek óta emberek százezreit mozgatja meg, hogy a Költészet Világnapján (március 21.) valamint a Kávé Világnapján (október 1) papírra vessék gondolataikat.

Manapság gyakran, elidőzünk a telefonunk felett, kizárva a külvilágot s mindezzel elveszítve annak a lehetőségét, hogy egy-egy pillanatot valóban megélhessünk. Pedig egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat mindenkinek. Főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk azt.”– nyilatkozta Takács Péter a Julius Meinl Magyarország ügyvezetője, a kezdeményezés megálmodója.

Most kíváncsiak vagyunk a TE gondolataidra is!

Ha szereted a költészetet, nyitott vagy a világ dolgaira, szívesen inspirálódsz és várod az új kihívásokat, most rajtad a sor, hogy jelentkezz a Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyére, melynek döntőjét az EFOTT nagyszínpadán tartjuk 2019. július 12-én pénteken. Várjuk a hazai slam mozgalom amatőr vagy már akár rutinosabb képviselőinek gondolatait is.

Versenykiírás:

Jelentkezz és legyél TE a legtehetségesebbek egyike, aki az EFOTT nagyszínpadán, a Wellhello és Rita Ora produkciója között mutatkozik be a nagyközönségnek! Nem kell mást tenned, mint igyál egy jó kávét, inspirálódj és készíts egy videót már meglévő, vagy akár új slam szerzeményedről. Az így elkészült produkciót küldd el slampoetry@meinl.hu e-mail címre.A beérkezett műveket, 4 fős szakmai zsűri bírálja el, akiknek köszönhetően a legjobbakra, online is szavazhatsz a Julius Meinl Facebook oldalán!. Zsűri: Vajna Balázs – Slam Poetry Magyarország Egyesület alelnök, Ricsipí (Dósa Richárd) – Animal Cannibals, Süveg Márk Saiid, Magyarország első Slam Poetry országos bajnoka, az ország legrégebben futó állandó havi klubja, a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája, a honi szcéna emblematikus figurája, valamint Mészáros Péter, 2017 országos bajnoka, a 2017-es Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa és ötödik helyezettje, a Slam Poetry Szeged és a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája.

A verseny menete:

 • Jelentkezés: 2019. június 6-tól 2019. június 20. 23.59-ig
 • Közönségszavazás: 2019. június 24-július 01. 23.59-ig a Julius Meinl Facebook oldalán: www.facebook.com/juliusmeinlhungary :
 • Top 9 közönségszavazás: 2019. július 2-12. 17.00-ig
 • Elődöntő – 2019. július 10. szerda 15.00 óra
 • Elődöntő -2019. július 11. csütörtök 15.00 óra
 • Elődöntő – 2019. július 12 péntek 15.00 óra
 • A Döntő időpontja 2019. július 12. 21.00-22.00 óra között.

Játékszabály:

 1. Slam Poetry Magyarország Egyesület vállalja, hogy közreműködik az EFOTT 2019-en a nyílt nevezéses Slam Poetry bajnokságon, és a szakmai zsűribe 2 tagot delegál. Az egyesület ezen felül vállalja, hogy folyamatos egyeztetés mellett részt vesz a verseny promóciójában a saját online felületein (Facebook: https://www.facebook.com/SlamPoetryHungary Web: www.slampoetry.hu ), illetve folyamatos szakmai segítséget nyújt a verseny sikeres lebonyolításához.

 2. A verseny nyitott, bárki nevezhet.
 3. A nevezés elektronikusan történik. Jelentkezni a slampoetry@meinl.hu e-mail címen lehet 2019. június 6-2019. június 20. között. Facebook üzenetben, kommentben vagy más címre küldve nem érvényes a jelentkezés!
 4. Videód elküldésével elfogadott a Julius Meinl Industrie Holding GmbH és a szervező Julius Meinl Hungary felhasználási feltételeit, mely elérhető a Julius Meinl facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary oldalon.
 5. A bekerülés jelentkezési sorrendben történik, a legjobb videók a 4 fős zsűri elbírálását követően megosztásra kerülnek a Julius Meinl Hungary Facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary
 6. Az első online közönségszavazásra, a TOP 9-be való bekerülésért, 2019. június 24-e és július 1. között kerül sor, ahol a közönség 1 főt, míg a szakmai zsűri 8 főt juttat tovább a TOP 9-be. Ők azok, akik fellépnek a 2019. július 10-12 között tartandó elődöntőkön.

 7. Egy elődöntőn összesen 3 fő versenyez. Arról, hogy ki melyik napon lép a Julius Meinl Slam színpadára, egy előzetes sorsolás dönt, melyről a 9 elődöntőst legkésőbb 2019. július 3-ig tájékoztatunk e-mailen. Ennek módosítására, nincs lehetőség. Indokolt esetben, ha az elődöntő időpontja nem alkalmas számodra, e-mailünkre 24 órán belül válaszolj, így kérelmed egyedi elbírálás alá kerül, melynek eredményéről a szervezők 24 órán belül értesítést küldenek.

 8. Amennyiben a kiválasztott TOP 9 versenyző bármelyike nem tud részt venni az elődöntőn, úgy automatikusan a zsűri pontszáma alapján legtöbb pontszámot kapott – korábban nem továbbjutó – versenyző kap lehetőséget a megmérettetésre. A Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyen való indulás feltétele, hogy ráérj a Döntő napján délután 15.00 és 22.00 óra között.

 9. A bajnokságra szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet, angolul, magyarul vagy a jelentkező anyanyelvén (akár régebbi, akár új). Az előválogatón elhangzott vers később, a döntőn is felhasználható, de az elődöntő körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni.

 10. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad, de amennyiben mondanivalódban helyet kapnak, azt alábbi üzenetek azt megköszönjük:

 • Ébreszd fel a benned rejlő költőt

 • Éld át a pillanatot

 • Tedd félre a telefonod és nyiss a világ felé

 • Kávé

 1. Az elküldött videókban, az elődöntőkön valamint a döntőn zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik, nem számít kelléknek).
 2. Az elődöntőkön és a döntőn, a versenyzők sorrendjét kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.
 3. Az időkorlát (mind a videók, elődöntők és döntő esetében) a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő.
 4. Az időmérés (az elődöntőn és döntőn) akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az idő túllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a háttérzene hangerejét folyamatosan emeljük 3 perc 15 mp-től).
 5. Minden elődöntőből 1 versenyző jut tovább a döntőbe a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönség szavazatot kapja.
 6. Amennyiben a közönség által választott versenyző megegyezik az egyik elődöntő nyertessel, úgy a Döntőn fellépő versenyzők létszáma 3 fő. Amennyiben a közönség által választott versenyző nem nyer elődöntőt, a bajnokság közönségdíjasaként mutatkozhat be a döntőn, az elődöntők nyertesei mellett. Rá, a zsűri tovább már nem szavazhat. A bajnokság nyertese a 3 elődöntő nyertes közül kerül ki!
 7. Az eredményhirdetésre az elődöntők végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor.
 8. Díjak:
  1. helyezett: 100 000 Ft
  2. helyezett: 60 000 Ft
  3. helyezett:30 000 Ft

Közönségdíjas: Julius Meinl ajándékcsomag

Felhasználási feltételek

Amennyiben saját verset, gondolatot (a továbbiakban „vers”) ír, úgy annak leírásával, elmondásával, és videóra való rögzítésével kijelenti és szavatolja, hogy a vers az Ön szellemi tulajdona, hogy a versre vonatkozó minden törvényes jog Önt illeti meg, valamint hogy a vers nem sérti más természetes vagy jogi személy jogait, ideértve – korlátozások nélkül – a szerzői jogokat is. Kérjük, hogy a szellemi tulajdonjog és más alkalmazandó jogok megsértésének elkerülése érdekében saját verset írjon le.

Saját vers leírása esetén hozzájárul, hogy a Julius Meinl Industrie Holding GmbH valamint a Julius Meinl Hungary (szervezők) a verset, illetve a rögzített videót saját belátása szerint bármilyen módon

felhasználhassa. Visszavonhatatlan, világszerte érvényes, nem kizárólagos és végleges engedélyt

biztosít a vers/videó sokszorosítására, harmadik félnek való továbbadására és kiadására, illetve bármilyen médiatámogatás céljából történő közzétételére (pl.: az interneten) bármilyen kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célból, ideértve különösen (korlátozások nélkül) a termékeink és szolgáltatásaink népszerűsítése céljából történő közzétételt.

A Julius Meinl Országos Slam Poetry bajnokság keretében a leírt gondolatért/felvett videóért/versért cserébe biztosított ajándékokat (lásd Julius Meinl Hungary Slam Poetry Bajnokság díjak) leszámítva, az engedélyt térítésmentesen biztosítja számunkra.

Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary,

Facebook esemény:

Web:www.meinlcoffee.com

Time
2019.06.06.
00:00 - 21:30

Venue
EFOTT
2481 Velence, Evezős út 1.

Price

Map Unavailable


2019. június 6. -2019. július 12.
DÖNTŐ: 2019. július 12. péntek 21.30 az EFOTT nagyszínpad

Éld át a pillanatot és fedezd fel a benned rejlő költőt a Julius Meinl Slam Poetry Bajnokságán! A tét nem kevesebb, minthogy bemutatkozhatsz a hazai közönségnek az EFOTT nagyszínpadán 2019. július 12-én pénteken este 21.00-22.00 óra között a Wellhello és Rita ORA produkciója között, a verseny döntőjén!

Évről évre egyre többen vesznek részt slam poetry versenyeken, hiszen több mint 15, havi rendszerességgel működő slam klubban valamint évente száznál is több rendezvényen edződnek a performance költészet képviselői. Mára már a slam több, mint műfaj: megkerülhetetlen mozgalommá nőtte ki magát.

A Julius Meinl évek óta népszerűsíti „Fizess Verssel” valamint „Meet with a Poem” kampányával a hazai és nemzetközi költészetet. Szlogenük: „Ébreszd fel a benned rejlő költőt” évek óta emberek százezreit mozgatja meg, hogy a Költészet Világnapján (március 21.) valamint a Kávé Világnapján (október 1) papírra vessék gondolataikat.

Manapság gyakran, elidőzünk a telefonunk felett, kizárva a külvilágot s mindezzel elveszítve annak a lehetőségét, hogy egy-egy pillanatot valóban megélhessünk. Pedig egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat mindenkinek. Főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk azt.”– nyilatkozta Takács Péter a Julius Meinl Magyarország ügyvezetője, a kezdeményezés megálmodója.

Most kíváncsiak vagyunk a TE gondolataidra is!

Ha szereted a költészetet, nyitott vagy a világ dolgaira, szívesen inspirálódsz és várod az új kihívásokat, most rajtad a sor, hogy jelentkezz a Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyére, melynek döntőjét az EFOTT nagyszínpadán tartjuk 2019. július 12-én pénteken. Várjuk a hazai slam mozgalom amatőr vagy már akár rutinosabb képviselőinek gondolatait is.

Versenykiírás:

Jelentkezz és legyél TE a legtehetségesebbek egyike, aki az EFOTT nagyszínpadán, a Wellhello és Rita Ora produkciója között mutatkozik be a nagyközönségnek! Nem kell mást tenned, mint igyál egy jó kávét, inspirálódj és készíts egy videót már meglévő, vagy akár új slam szerzeményedről. Az így elkészült produkciót küldd el slampoetry@meinl.hu e-mail címre.A beérkezett műveket, 4 fős szakmai zsűri bírálja el, akiknek köszönhetően a legjobbakra, online is szavazhatsz a Julius Meinl Facebook oldalán!. Zsűri: Vajna Balázs – Slam Poetry Magyarország Egyesület alelnök, Ricsipí (Dósa Richárd) – Animal Cannibals, Süveg Márk Saiid, Magyarország első Slam Poetry országos bajnoka, az ország legrégebben futó állandó havi klubja, a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája, a honi szcéna emblematikus figurája, valamint Mészáros Péter, 2017 országos bajnoka, a 2017-es Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa és ötödik helyezettje, a Slam Poetry Szeged és a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája.

A verseny menete:

Játékszabály:

 1. Slam Poetry Magyarország Egyesület vállalja, hogy közreműködik az EFOTT 2019-en a nyílt nevezéses Slam Poetry bajnokságon, és a szakmai zsűribe 2 tagot delegál. Az egyesület ezen felül vállalja, hogy folyamatos egyeztetés mellett részt vesz a verseny promóciójában a saját online felületein (Facebook: https://www.facebook.com/SlamPoetryHungary Web: www.slampoetry.hu ), illetve folyamatos szakmai segítséget nyújt a verseny sikeres lebonyolításához.

 2. A verseny nyitott, bárki nevezhet.
 3. A nevezés elektronikusan történik. Jelentkezni a slampoetry@meinl.hu e-mail címen lehet 2019. június 6-2019. június 20. között. Facebook üzenetben, kommentben vagy más címre küldve nem érvényes a jelentkezés!
 4. Videód elküldésével elfogadott a Julius Meinl Industrie Holding GmbH és a szervező Julius Meinl Hungary felhasználási feltételeit, mely elérhető a Julius Meinl facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary oldalon.
 5. A bekerülés jelentkezési sorrendben történik, a legjobb videók a 4 fős zsűri elbírálását követően megosztásra kerülnek a Julius Meinl Hungary Facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary
 6. Az első online közönségszavazásra, a TOP 9-be való bekerülésért, 2019. június 24-e és július 1. között kerül sor, ahol a közönség 1 főt, míg a szakmai zsűri 8 főt juttat tovább a TOP 9-be. Ők azok, akik fellépnek a 2019. július 10-12 között tartandó elődöntőkön.

 7. Egy elődöntőn összesen 3 fő versenyez. Arról, hogy ki melyik napon lép a Julius Meinl Slam színpadára, egy előzetes sorsolás dönt, melyről a 9 elődöntőst legkésőbb 2019. július 3-ig tájékoztatunk e-mailen. Ennek módosítására, nincs lehetőség. Indokolt esetben, ha az elődöntő időpontja nem alkalmas számodra, e-mailünkre 24 órán belül válaszolj, így kérelmed egyedi elbírálás alá kerül, melynek eredményéről a szervezők 24 órán belül értesítést küldenek.

 8. Amennyiben a kiválasztott TOP 9 versenyző bármelyike nem tud részt venni az elődöntőn, úgy automatikusan a zsűri pontszáma alapján legtöbb pontszámot kapott – korábban nem továbbjutó – versenyző kap lehetőséget a megmérettetésre. A Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyen való indulás feltétele, hogy ráérj a Döntő napján délután 15.00 és 22.00 óra között.

 9. A bajnokságra szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet, angolul, magyarul vagy a jelentkező anyanyelvén (akár régebbi, akár új). Az előválogatón elhangzott vers később, a döntőn is felhasználható, de az elődöntő körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni.

 10. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad, de amennyiben mondanivalódban helyet kapnak, azt alábbi üzenetek azt megköszönjük:

 1. Az elküldött videókban, az elődöntőkön valamint a döntőn zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik, nem számít kelléknek).
 2. Az elődöntőkön és a döntőn, a versenyzők sorrendjét kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.
 3. Az időkorlát (mind a videók, elődöntők és döntő esetében) a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő.
 4. Az időmérés (az elődöntőn és döntőn) akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az idő túllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a háttérzene hangerejét folyamatosan emeljük 3 perc 15 mp-től).
 5. Minden elődöntőből 1 versenyző jut tovább a döntőbe a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönség szavazatot kapja.
 6. Amennyiben a közönség által választott versenyző megegyezik az egyik elődöntő nyertessel, úgy a Döntőn fellépő versenyzők létszáma 3 fő. Amennyiben a közönség által választott versenyző nem nyer elődöntőt, a bajnokság közönségdíjasaként mutatkozhat be a döntőn, az elődöntők nyertesei mellett. Rá, a zsűri tovább már nem szavazhat. A bajnokság nyertese a 3 elődöntő nyertes közül kerül ki!
 7. Az eredményhirdetésre az elődöntők végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor.
 8. Díjak:

Közönségdíjas: Julius Meinl ajándékcsomag

Felhasználási feltételek

Amennyiben saját verset, gondolatot (a továbbiakban „vers”) ír, úgy annak leírásával, elmondásával, és videóra való rögzítésével kijelenti és szavatolja, hogy a vers az Ön szellemi tulajdona, hogy a versre vonatkozó minden törvényes jog Önt illeti meg, valamint hogy a vers nem sérti más természetes vagy jogi személy jogait, ideértve – korlátozások nélkül – a szerzői jogokat is. Kérjük, hogy a szellemi tulajdonjog és más alkalmazandó jogok megsértésének elkerülése érdekében saját verset írjon le.

Saját vers leírása esetén hozzájárul, hogy a Julius Meinl Industrie Holding GmbH valamint a Julius Meinl Hungary (szervezők) a verset, illetve a rögzített videót saját belátása szerint bármilyen módon

felhasználhassa. Visszavonhatatlan, világszerte érvényes, nem kizárólagos és végleges engedélyt

biztosít a vers/videó sokszorosítására, harmadik félnek való továbbadására és kiadására, illetve bármilyen médiatámogatás céljából történő közzétételére (pl.: az interneten) bármilyen kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célból, ideértve különösen (korlátozások nélkül) a termékeink és szolgáltatásaink népszerűsítése céljából történő közzétételt.

A Julius Meinl Országos Slam Poetry bajnokság keretében a leírt gondolatért/felvett videóért/versért cserébe biztosított ajándékokat (lásd Julius Meinl Hungary Slam Poetry Bajnokság díjak) leszámítva, az engedélyt térítésmentesen biztosítja számunkra.

Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary,

Facebook esemény:

Web:www.meinlcoffee.com

Time
2019.06.06.
00:00 - 21:30

Venue
EFOTT
2481 Velence, Evezős út 1.

Price

Map Unavailable


2019. június 6. -2019. július 12.
DÖNTŐ: 2019. július 12. péntek 21.30 az EFOTT nagyszínpad

Éld át a pillanatot és fedezd fel a benned rejlő költőt a Julius Meinl Slam Poetry Bajnokságán! A tét nem kevesebb, minthogy bemutatkozhatsz a hazai közönségnek az EFOTT nagyszínpadán 2019. július 12-én pénteken este 21.00-22.00 óra között a Wellhello és Rita ORA produkciója között, a verseny döntőjén!

Évről évre egyre többen vesznek részt slam poetry versenyeken, hiszen több mint 15, havi rendszerességgel működő slam klubban valamint évente száznál is több rendezvényen edződnek a performance költészet képviselői. Mára már a slam több, mint műfaj: megkerülhetetlen mozgalommá nőtte ki magát.

A Julius Meinl évek óta népszerűsíti „Fizess Verssel” valamint „Meet with a Poem” kampányával a hazai és nemzetközi költészetet. Szlogenük: „Ébreszd fel a benned rejlő költőt” évek óta emberek százezreit mozgatja meg, hogy a Költészet Világnapján (március 21.) valamint a Kávé Világnapján (október 1) papírra vessék gondolataikat.

Manapság gyakran, elidőzünk a telefonunk felett, kizárva a külvilágot s mindezzel elveszítve annak a lehetőségét, hogy egy-egy pillanatot valóban megélhessünk. Pedig egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat mindenkinek. Főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk azt.”– nyilatkozta Takács Péter a Julius Meinl Magyarország ügyvezetője, a kezdeményezés megálmodója.

Most kíváncsiak vagyunk a TE gondolataidra is!

Ha szereted a költészetet, nyitott vagy a világ dolgaira, szívesen inspirálódsz és várod az új kihívásokat, most rajtad a sor, hogy jelentkezz a Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyére, melynek döntőjét az EFOTT nagyszínpadán tartjuk 2019. július 12-én pénteken. Várjuk a hazai slam mozgalom amatőr vagy már akár rutinosabb képviselőinek gondolatait is.

Versenykiírás:

Jelentkezz és legyél TE a legtehetségesebbek egyike, aki az EFOTT nagyszínpadán, a Wellhello és Rita Ora produkciója között mutatkozik be a nagyközönségnek! Nem kell mást tenned, mint igyál egy jó kávét, inspirálódj és készíts egy videót már meglévő, vagy akár új slam szerzeményedről. Az így elkészült produkciót küldd el slampoetry@meinl.hu e-mail címre.A beérkezett műveket, 4 fős szakmai zsűri bírálja el, akiknek köszönhetően a legjobbakra, online is szavazhatsz a Julius Meinl Facebook oldalán!. Zsűri: Vajna Balázs – Slam Poetry Magyarország Egyesület alelnök, Ricsipí (Dósa Richárd) – Animal Cannibals, Süveg Márk Saiid, Magyarország első Slam Poetry országos bajnoka, az ország legrégebben futó állandó havi klubja, a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája, a honi szcéna emblematikus figurája, valamint Mészáros Péter, 2017 országos bajnoka, a 2017-es Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa és ötödik helyezettje, a Slam Poetry Szeged és a Slam Poetry Budapest Klub állandó házigazdája.

A verseny menete:

Játékszabály:

 1. Slam Poetry Magyarország Egyesület vállalja, hogy közreműködik az EFOTT 2019-en a nyílt nevezéses Slam Poetry bajnokságon, és a szakmai zsűribe 2 tagot delegál. Az egyesület ezen felül vállalja, hogy folyamatos egyeztetés mellett részt vesz a verseny promóciójában a saját online felületein (Facebook: https://www.facebook.com/SlamPoetryHungary Web: www.slampoetry.hu ), illetve folyamatos szakmai segítséget nyújt a verseny sikeres lebonyolításához.

 2. A verseny nyitott, bárki nevezhet.
 3. A nevezés elektronikusan történik. Jelentkezni a slampoetry@meinl.hu e-mail címen lehet 2019. június 6-2019. június 20. között. Facebook üzenetben, kommentben vagy más címre küldve nem érvényes a jelentkezés!
 4. Videód elküldésével elfogadott a Julius Meinl Industrie Holding GmbH és a szervező Julius Meinl Hungary felhasználási feltételeit, mely elérhető a Julius Meinl facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary oldalon.
 5. A bekerülés jelentkezési sorrendben történik, a legjobb videók a 4 fős zsűri elbírálását követően megosztásra kerülnek a Julius Meinl Hungary Facebook oldalán: www.facebook.com/JuliusMeinlHungary
 6. Az első online közönségszavazásra, a TOP 9-be való bekerülésért, 2019. június 24-e és július 1. között kerül sor, ahol a közönség 1 főt, míg a szakmai zsűri 8 főt juttat tovább a TOP 9-be. Ők azok, akik fellépnek a 2019. július 10-12 között tartandó elődöntőkön.

 7. Egy elődöntőn összesen 3 fő versenyez. Arról, hogy ki melyik napon lép a Julius Meinl Slam színpadára, egy előzetes sorsolás dönt, melyről a 9 elődöntőst legkésőbb 2019. július 3-ig tájékoztatunk e-mailen. Ennek módosítására, nincs lehetőség. Indokolt esetben, ha az elődöntő időpontja nem alkalmas számodra, e-mailünkre 24 órán belül válaszolj, így kérelmed egyedi elbírálás alá kerül, melynek eredményéről a szervezők 24 órán belül értesítést küldenek.

 8. Amennyiben a kiválasztott TOP 9 versenyző bármelyike nem tud részt venni az elődöntőn, úgy automatikusan a zsűri pontszáma alapján legtöbb pontszámot kapott – korábban nem továbbjutó – versenyző kap lehetőséget a megmérettetésre. A Julius Meinl Országos Slam Poetry versenyen való indulás feltétele, hogy ráérj a Döntő napján délután 15.00 és 22.00 óra között.

 9. A bajnokságra szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet, angolul, magyarul vagy a jelentkező anyanyelvén (akár régebbi, akár új). Az előválogatón elhangzott vers később, a döntőn is felhasználható, de az elődöntő körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni.

 10. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad, de amennyiben mondanivalódban helyet kapnak, azt alábbi üzenetek azt megköszönjük:

 1. Az elküldött videókban, az elődöntőkön valamint a döntőn zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik, nem számít kelléknek).
 2. Az elődöntőkön és a döntőn, a versenyzők sorrendjét kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.
 3. Az időkorlát (mind a videók, elődöntők és döntő esetében) a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő.
 4. Az időmérés (az elődöntőn és döntőn) akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az idő túllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a háttérzene hangerejét folyamatosan emeljük 3 perc 15 mp-től).
 5. Minden elődöntőből 1 versenyző jut tovább a döntőbe a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönség szavazatot kapja.
 6. Amennyiben a közönség által választott versenyző megegyezik az egyik elődöntő nyertessel, úgy a Döntőn fellépő versenyzők létszáma 3 fő. Amennyiben a közönség által választott versenyző nem nyer elődöntőt, a bajnokság közönségdíjasaként mutatkozhat be a döntőn, az elődöntők nyertesei mellett. Rá, a zsűri tovább már nem szavazhat. A bajnokság nyertese a 3 elődöntő nyertes közül kerül ki!
 7. Az eredményhirdetésre az elődöntők végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor.
 8. Díjak:

Közönségdíjas: Julius Meinl ajándékcsomag

Felhasználási feltételek

Amennyiben saját verset, gondolatot (a továbbiakban „vers”) ír, úgy annak leírásával, elmondásával, és videóra való rögzítésével kijelenti és szavatolja, hogy a vers az Ön szellemi tulajdona, hogy a versre vonatkozó minden törvényes jog Önt illeti meg, valamint hogy a vers nem sérti más természetes vagy jogi személy jogait, ideértve – korlátozások nélkül – a szerzői jogokat is. Kérjük, hogy a szellemi tulajdonjog és más alkalmazandó jogok megsértésének elkerülése érdekében saját verset írjon le.

Saját vers leírása esetén hozzájárul, hogy a Julius Meinl Industrie Holding GmbH valamint a Julius Meinl Hungary (szervezők) a verset, illetve a rögzített videót saját belátása szerint bármilyen módon

felhasználhassa. Visszavonhatatlan, világszerte érvényes, nem kizárólagos és végleges engedélyt

biztosít a vers/videó sokszorosítására, harmadik félnek való továbbadására és kiadására, illetve bármilyen médiatámogatás céljából történő közzétételére (pl.: az interneten) bármilyen kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célból, ideértve különösen (korlátozások nélkül) a termékeink és szolgáltatásaink népszerűsítése céljából történő közzétételt.

A Julius Meinl Országos Slam Poetry bajnokság keretében a leírt gondolatért/felvett videóért/versért cserébe biztosított ajándékokat (lásd Julius Meinl Hungary Slam Poetry Bajnokság díjak) leszámítva, az engedélyt térítésmentesen biztosítja számunkra.

Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary,

Facebook esemény:

Web:www.meinlcoffee.com