III. SLAM OB – SELEJTEZŐK

III. Országos Slam Poetry Bajnokság – Selejtezők
2014. szeptember 26., 27., 28.
Corvintető (Blaha Lujza tér 1-2.)
(előzetes jelentkezés alapján, a jelentkezés szeptember 1-én lezárul)

Regisztrációs díj a versenyzőknek: 500 HUF
Belépő: 1000 HUF / nap
3 napos bérlet: 2000 HUF

Házigazdák: Hugee & Zeek

DJ: Chi Korea

A selejtező szabályai:

Napi két slam blokk lesz, egy délutáni 17h-tól és egy esti 20h-tól. Egy blokkban 25 fő versenyez.

A megmérettetésre szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet (akár régebbi, akár új). A selejtezőn elhangzott vers később, az október 26-i döntő 2. körében is felhasználható, de a döntő 1. körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad. Zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik nem számít kelléknek). A versenyzők sorrendjét – a SPB Klubhoz hasonlóan – kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.

Az időkorlát a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő. Az időmérés akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az időtúllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a DJ fokozatosan emeli a hangerőt 3 perc 15 mp-től).

A produkciókat 4 fős szakmai zsűri bírálja el, egy a közönség soraiból kiválasztott nézővel kiegészülve. A végeredmény nem pontozással dől el. A döntőbe összesen 4 versenyző jut tovább: 3 a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönségszavazatot kapja. A selejtezőkön a fellépők is szavaznak! Az eredményhirdetésre a selejtező végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor. Az eredményeket a facebook oldalunkon is megtalálhatjátok majd.