ÚJRA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

ÚJRA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG!

Az év versenye!

4.Országos Slam Poetry Bajnokság – Előválogatók
2015. szeptember 25., 26., 27.
Anker’t (Paulay Ede u. 33.)

// A JELENTKEZÉS KEZDETE: Augusztus 10. 0:00-tól kizárólag a SLAMPOETRY.HU oldalon! //
Jelentkezés vége: 2015. Szeptember 1.

(Az Országos Bajnokságra kizárólag a weboldalon, a jelentkezés időtartama alatt lehetséges! Minden egyéb csatornán küldött jelentkezés érvénytelen! Megértéseteket köszönjük.)

Regisztrációs díj a versenyzőknek: 1000 HUF
Belépő: 1000 HUF / nap
3 napos bérlet: 2500 HUF

Házigazdák: Hugee & Zeek

DJ: Chi Korea

Az előválogató szabályai:

Napi két slam blokk lesz, egy délutáni 17h-tól és egy esti 20h-tól. Egy blokkban 25 fő versenyez. A tavalyi bajnoksághoz hasonlóan, a csoportok beosztása előzetes sorsálás alapján dől el. A nevezési határidő lejárta után mindenkit emailben értesítünk, hogy melyik napon és melyik blokkban kap helyet a sorsolás alapján. Ennek módosítására – a jelentkezők nagy száma miatt – nincs lehetőség.

A megmérettetésre szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet (akár régebbi, akár új). Az előválogatón elhangzott vers később, az október 25-i döntő 2. körében is felhasználható, de a döntő 1. körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad. Zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik nem számít kelléknek). A versenyzők sorrendjét – a SPB Klubhoz hasonlóan – kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.

Az időkorlát a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő. Az időmérés akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az időtúllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a DJ fokozatosan emeli a hangerőt 3 perc 15 mp-től).

A produkciókat 4 fős szakmai zsűri bírálja el, egy a közönség soraiból kiválasztott nézővel kiegészülve. A végeredmény nem pontozással dől el. Minden blokkból 4 versenyző jut tovább a döntőbe: 3 a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönségszavazatot kapja. A selejtezőkön a fellépők is szavaznak! Az eredményhirdetésre a selejtező végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor. Az eredményeket a facebook oldalunkon is megtalálhatjátok majd.

www.slampoetry.hu

#4spob #szabad #szabadokvagyunk