OB JELENTKEZÉS

6spob_HOGYAN

6.Országos Slam Poetry Bajnokság – Előválogatók
2017. szeptember 8., 9., 10.
INSTANT
Budapest, Akácfa u. 49-51.
JELENTKEZÉS:
Augusztus 10.-től a SLAMPOETRY.HU oldalon!

Itt a HATODIK országos Slam Poetry bajnokság! Eddig öt, csodálatos bajnokságon vagyunk túl, ahol összesen három bajnokot avattunk, akik mindannyian remekül szerepeltek az esedékes Európa-Bajnokságokon.

Évről évre egyre keményebb a mezőny, igen nagy fegyvertény csupán bekerülni is a döntőbe. Vajon ki lesz a bajnok idén? A hagyományokhoz híven, egy három napos, maratoni előválogató előzi meg – ezúttal új helyszínen, az INSTANTBAN – a nagy döntőt, ami ismét a trafóban lesz megtartva.

A versenyre a jelentkezés kizárólag a weboldalunkon lesz lehetséges, ennek kezdete: augusztus 10. csütörtök.

A jelentkezés lezárulta: AUGUSZTUS. (illetve, ha megtelik idő előtt a 168 fős maximális létszám)

Belépők (CSAK A HELYSZÍNEN):
Regisztrációs díj a versenyzőknek: 1000 HUF
Napijegy 1000 HUF / nap
3 napos bérlet: 2500 HUF

Házigazdák: Hugee & Zeek

DJ: Chi Korea

6spob_escover

Az előválogató szabályai:

Napi két slam blokk lesz, egy délutáni 17h-tól és egy esti 20h-tól. Egy blokkban maximum 28 fő versenyez. A tavalyi bajnoksághoz hasonlóan, a csoportok beosztása előzetes sorsálás alapján dől el. A nevezési határidő lejárta után mindenkit emailben értesítünk, hogy melyik napon és melyik blokkban kap helyet a sorsolás alapján. Ennek módosítására – a jelentkezők nagy száma miatt – nincs lehetőség.

A megmérettetésre szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet (akár régebbi, akár új). Az előválogatón elhangzott vers később, az október 15-i döntő 2. körében is felhasználható, de a döntő 1. körében mindenképp új szerzeménnyel kell majd színpadra lépni. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad. Zenét, illetve kelléket használni tilos (a papír vagy telefon, amelyről a felolvasás történik nem számít kelléknek). A versenyzők sorrendjét – a SPB Klubhoz hasonlóan – kalapból fogjuk kihúzni a színpadon.

Az időkorlát a megszokott módon 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő. Az időmérés akkor indul, amikor először beleszólnak a versenyzők a mikrofonba, mivel azonban a zsűri ezúttal nem pontoz, az időtúllépésért sem jár pontlevonás. Emiatt az idő leteltét zene fogja jelezni (a DJ fokozatosan emeli a hangerőt 3 perc 15 mp-től).

A produkciókat 4 fős szakmai zsűri bírálja el, egy a közönség soraiból kiválasztott nézővel kiegészülve. A végeredmény nem pontozással dől el. Minden blokkból 4 versenyző jut tovább a döntőbe: 3 a zsűri szakmai véleménye alapján, plusz 1, aki a legtöbb közönségszavazatot kapja. A selejtezőkön a fellépők is szavaznak! Az eredményhirdetésre a selejtező végén, a zsűri rövid tanácskozása után kerül sor.

Az eredményeket a facebook oldalunkon is megtalálhatjátok majd.

www.slampoetry.hu

#6spob #mondanivalo #hatosdobunk #slamob