III. Országos Slam Poetry Bajnokság – döntő

A Trafó és a Slam Poetry Budapest bemutatja:

III. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG
(III. Hungarian Individual Poetry Slam Championship)
– szabadszáj, poézis, küzdelem –

2014.október 26.
20h

Trafó House
1094 Budapest, Liliom utca 41.

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság az az esemény, amit évente egyszer rendeznek meg a Trafóban. És amit Süveg Márk Saiid nyer meg. Legalábbis eddig így történt. Arról, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, 25 döntőbe jutott slammer próbál gondoskodni.

Házigazdák: Hugee & Zeek
Zene: Amoeba
Vizuál: Kiégő Izzók

Szakmai zsűri:
Barát Zoltán /DJ Chi Korea
Farkas Roland /Wolfie
Szkárosi Endre

A DÖNTŐ 26 FŐS NÉVSORA:
BASCH PETI
BÉKÉSI ZOLTÁN – ZEBULON DUDORA
BOCK BALÁZS
BÁRÁNY BENCE
CSIDER ISTVÁN ZOLTÁN
GERGÁLY NORBERT
HLINYÁNSZKY DOMONKOS
HORVÁTH BENJI
HORVÁTH GERGELY – GEGE
HORVÁTH KRISTÓF – SZÍNÉSZ BOB
JUHÁSZ KRISTÓF – DR. PÁSZTOR
KELE DÓRI
KEMÉNY ZSÓFI
KOVÁCS ZSOLT – DEVILPEACE
KUPA JULCSI
LABODA RÓBERT
MELECSKY KRISTÓF
MÉSZÁROS PÉTER
MOLNÁR PÉTER
PION ISTVÁN
SCHMIDT PÉTER
SIMON MÁRTON
SÜVEG MÁRK – SAIID
SZEGEDI FANNI
TUZA MÓNIKA
WESSELÉNYI TAMÁS

És mégis slammelhetek! – szólt a selejtezők előtt a Slam Poetry Budapest (SPB) kampánymottója. És tényleg, ma már nekiveselkedik bárki, aki kedvet érez, hogy szöveget írjon és kiálljon vele a színpadra. A hazánkban nyolc éve jelenlévő előadóköltészeti műfaj annyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy valóságos olvasztótégelye a legkülönfélébb előadóknak. Költők, újságírók, színészek, rapperek, diákok, jogvédők, háztartásbelik – a lista végtelen. A címvédő pedig raccsol. És mégis…

A bajnokságon Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji mellett 24 slammer vesz részt, akik a szeptemberi selejtezőkön 150 nevező közül jutottak be a döntőbe. Azt, hogy ki veszi birtokba a trónt és így kijut a novemberi EB-re Malmöbe, háromtagú szakmai zsűri dönti el, kiegészülve két taggal a közönségből. A hangulatot fokozza a Slam estekről jól ismert Amoeba zenekar, a Kiégő Izzók, valamint a megunhatatlan konferanszié páros, Mavrák Kata “Hugee” és Németh Péter “Zeek”, valamint egy kis interlude erejéig hazánk első slam cover bandje – a Words Are Melodies.

Az élmény egyszerre költészeti, színházi, zenei, vizuális és a sporthoz is köze van, hiszen verseny, szurkolni meg illik valakinek. Vagy éppen ellen, mert nehogy már megint a Saiid nyerjen… Aki volt az előző két bajnokságon, biztos itt lesz megint, és már elővételben megveszi a jegyét – igen, ez egy jó tanács mindenkinek!

Linkek:
trafo.hu
slampoetry.hu
facebook.com/SlamPoetryHungary
https://www.facebook.com/events/1520111934868622/

Támogatók:
RedBull, Libri, Helsinki Bizottság